La Taula pels Drets de Ciutadania de Santa Coloma organitza la jornada “El padró, un dret de ciutadania”

El padró municipal és el registre administratiu en el qual s’inscriuen totes les persones que resideixen en un municipi. Segons la legislació vigent, i tal com recomana la Secretaria d’Immigració de la Generalitat, l’ens local és el responsable final d’ajustar el padró a la realitat del municipi i, per tant, de recollir de manera fidedigna el nombre i característiques bàsiques de totes les persones que hi resideixen. Els ajuntaments també són responsables d’oferir la inscripció en el padró a qui no té cap domicili fix.

Segons ha constatat la Taula pels Drets de Ciutadania de Santa Coloma de Gramenet, hi ha nombrosos casos en què s’ha denegat l’empadronament a persones que no tenen domicili fix o tenen dificultats administratives per demostrar-lo. La denegació de l’empadronament suposa una vulneració dels drets de ciutadania d’aquestes persones, ja que el padró és la porta d’accés a serveis bàsics com l’assistència sanitària pública o l’atenció social primària, entre d’altres.

El dimarts 26 de març, la Taula pels Drets de Ciutadania de Santa Coloma organitza la jornada “El padró, un dret de ciutadania: experiències de bones pràctiques i models d’empadronament a municipis catalans”, en la qual les diferents entitats que integren la taula donaran a conèixer quina és la situació actual de les persones a qui se’ls ha denegat l’empadronament per no poder demostrar administrativament un domicili fix. A l’acte participarà Carles Macian, adjunt a la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, que explicarà quin és el marc legal actual i quines són les recomanacions del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en matèria d’empadronament.

Durant la jornada Anna Astorga, cap del padró de l’Ajuntament de Sabadell, i Laura Gómez, cap de Secció d’Acció Social de l’Ajuntament de Sabadell, posaran de relleu la importància d’una bona gestió de l’empadronament als consistoris municipals. També està prevista la participació de Jesús Romero, responsable del Padró Municipal de l’Ajuntament de Terrassa, que explicarà quines són les pràctiques que es duen a terme al seu municipi en la gestió de l’empadronament.

Comptarem, a més, amb la participació dels representants dels diferents partits polítics  que configuren l’arc consistorial de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet que explicaran quina és la seva posició respecte al padró municipal.

Conduirà l’acte Pepa González Lara, Defensora de la Ciutadania de Santa Coloma de Gramenet.

Més informació:

Dia: 26/03/2019 de 18 a 19.30 h
Lloc:
Biblioteca Singuerlín – Salvador Cabré, Santa Coloma de Gramenet.
Organització:
Taula pels Drets de Ciutadania de Santa Coloma de Gramenet
Programa de la jornada
Activitat gratuïta, no cal inscripció prèvia

La Taula pels Drets de Ciutadania som:

AAVV El Raval de Santa Coloma
ASAUPAM
Associació Coordinadora d’Ajuda Unida (ACAU)
Associació Inserció Social i Laboral (ISIL)
Ateneu Popular Júlia Romera
AUPA’M
Cáritas Santa Coloma
Casal dels Infants d’Acció Social als Barris
Centre d’Acolliment de Santa Coloma
Centre Excursionista Puig Castellar
El Far Servei Social Protestant
Església Evangèlica de Catalunya
Espai Obert Ca la Sisqueta
Fundació Germina
Fundació Privada Integramenet
Maristes Santa Coloma
Ningú Sense Llar Gramenet
PAHV Gramenet

Quant a infograma

informació a gramenet
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari